Hondenmassage Fit4Dogs

 

Na ons eerste contact, telefonisch of via de mail, stuur ik u een vragenlijst toe. ( via de mail ) Nadat ik deze retour heb ontvangen, zal ik mij gaan verdiepen in uw hond.  (ras, eventuele problemen. ) 

Ik kom altijd op afspraak bij u thuis, omdat de hond zich daarbij het prettigs bij voelt. Voordat ik een massage toepas, zal ik eerst de tijd nemen om kennis te maken met de hond.

Na de kennismaking met uw hond zal ik de hond gaan observeren. Het observeren doen we buiten, tijdens een korte wandeling zodat ik kan zien, waarnemen hoe de hond zich beweegt en gedraagt. Na de observatie zal ik de hond scannen ( navoelen, aanraken met mijn  handen om eventuele spanningen, blokkades op te sporen. ) 

Na het scannen, vertel ik u, wat ik precies heb waargenomen en bespreek ik mijn behandelplan met u door. Indien mogelijk begin ik daarna met de eerste massage sessie bij uw hond. Soms vind ik aanwijzingen, dat masseren niet verantwoord is. (contra-indicaties ) Ik kan u dan verzoeken eerst naar een dierenarts of medisch specialist te gaan voor nader onderzoek. Als er dan kosten zijn verbonden aan de doorverwijzing dan zijn deze voor uw rekening als klant. Bij goedkeuring van de dierenarts of medisch specialist zal ik de massages bij uw hond toepassen.Er zullen dan wel meerdere massage sessies van toepassing zijn, omdat ik de massage sessies dan heel rustig zal gaan opbouwen.

Verder leer ik u in 3 tot 5 sessies, hoe u uw hond kunt masseren en geef ik u massage technieken mee. Tussen de 1ste en 2de sessie zit een week rust. Bij de vervolgsessies zijn de tussen liggende periode iets langer.

Het welzijn van uw hond heeft mijn eerste prioriteit en daarom zal ik heel goed op de signalen letten die uw hond eventueel aan geeft om niet over zijn grenzen heen te zullen gaan.Natuurlijk is elke hond uniek en anders en elke hond zal anders reageren op een massage, daarom wordt elke massage sessie afgestemd op uw hond en jullie situatie.

De bedoeling is om het een prettige, ontspannen ervaring te laten zijn!!